Hoi! Welkom. Ik ben Sophie, de maker en ontwerper van Zeg Maar Soof. Ik woon met mijn vriend Luc in Enschede, waar ik ook geboren en getogen ben. Ik werk vanuit mijn thuisstudio. Hier staan mijn naaimachines, twee grote werktafels, mijn bureau en lekkere koffie: alles wat ik nodig heb om te creëren tot de zon onder gaat.

De magie van het maken

De eerste keer dat ik een naaimachine gebruikte, herinner ik als een magisch moment. Ik zat in de woonkamer van mijn ouderlijk huis. Ik had Oma’s oude naaimachine afgestoft en op de eetkamertafel gezet. Geen flauw benul had ik van de functie van al die metalen knoppen en schuiven. Maar ik was compleet gefascineerd. Ik kon ergens voelen dat, als ik er achter kon komen hoe dat oude ding werkte, er een wereld aan creatieve mogelijkheden voor me open zou gaan. En dus stopte ik de stekker in het stopcontact en drukte ik zachtjes op het voetpedaal…

Impactvol naaien

Ik begon met naaien vanuit de wens om duurzamer te leven: als ik mijn eigen kleding zou kunnen maken, dan kon ik tenminste zelf kiezen welke grondstoffen ervoor gebruikt worden. Ik zou mijn kleding zelf kunnen repareren en ik zou altijd precies kunnen creëren waar mijn kledingkast om vroeg – in de perfecte maat. Nooit meer fast fashion.

Wat ik niet wist, is dat ik verliefd zou worden op naaien. En dat het me niet alleen zou aanzetten tot een duurzaam leven, maar ook een bewust en ‘slow’ leven.

Meer over mijn ‘origin story’?

Lees dit blog >

Kringloopgeluk

Naar de kringloopwinkel gaan is één van mijn grootste hobbies. Ik hou ervan om mooie combinaties te maken en kan mijn geluk niet op als ik een parel vind om mee te kunnen werken. Een prachtige gordijnstof bijvoorbeeld, of een klosje garen in de perfecte kleur. Het is voor mij de snelste manier om in een creatieve stemming te komen.

Mijn producten vind je in mijn webshop, maar ik sta ook regelmatig op marktjes en verkoop in designshops in de omgeving van Enschede. Gaaf toch om te bedenken dat een afgedankt lapje stof zo weer een podium krijgt!

Meer Soof

Ik ben super dankbaar dat ik Zeg Maar Soof mijn hobby én mijn werk mag noemen. Ik doe alles zelf: van het zoeken van de materialen, tot het ontwerpen van de patroondelen, tot het naaien van het item, tot het inpakken van jouw pakketje.

Naast naaister en kringloopster, ben ik trouwens ook grafisch ontwerper. Ik ontwerp voor kleurrijke bedrijven die de wereld een beetje mooier willen achterlaten. Je vind de Instagram van Soof Design hier.

Ik ga alles wat ik weet over
duurzaam naaien met je delen.

In 5+ jaar heb ik een hoop kennis verzameld over duurzaam naaien. Naast het maken van mooie producten, ga ik al die informatie bundelen in de vorm van blogs. Hier, op deze website. Zo ga ik duurzaam, slow en mindful makerschap een stuk vanzelfsprekender en leuker voor je maken. Want dat is het voor mij!

Bekijk alle blogs >

Kort streepje

Ik geloof namelijk…

  • dat iederéén creatief is;
  • dat wij als makers de kracht in handen hebben om een positieve impact op de wereld te maken;
  • dat jij met naald en draad de wereld kunt veranderen.

Ik ben blij dat je er bent. Wat ga je maken vandaag?

Cheers,
Sophie

(maar jij mag Soof zeggen)